20 НАЈЧЕСТИ ДЕРМАТОЛОШКИ ДИЈАГНОЗИ

1. Акни Акни се состојба на кожата која се случува кога фоликулите на влакната се преполнуваат со лој и мртви кожни клетки. Акните се најчести кај тинејџерите, но ги засегаат…

Continue Reading20 НАЈЧЕСТИ ДЕРМАТОЛОШКИ ДИЈАГНОЗИ

Загаден воздух и заштитни маски- како влијаат на Вашата кожа?

Доколку во изминатиот период сте забележале големи промени во кожата, како повеќе акни и митисери (црнки), затнати или зголемени пори, премногу сува или масна кожа, иритација или изглед на безживотна…

Continue ReadingЗагаден воздух и заштитни маски- како влијаат на Вашата кожа?

Заштита на кожата од сонце, инсекти и сериозни инфекции

Заштита на кожата од сонце, инсекти и сериозни инфекции После долгиот зимски период на покриеност на кожата , по доаѓањето на топлите денови се зголемува и нашата изложеност на сонце…

Continue ReadingЗаштита на кожата од сонце, инсекти и сериозни инфекции